Glasvezel aanleg in Koningslust

Locatie: Koningslust
Periode: donderdag 1 april 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

Medio juni 2021 start aannemer SPIE Nederland BV met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Peel en Maas. Het gaat om de kernen Grashoek, Koningslust, Kessel-Eik en Egchel. Een deel hiervan heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

Verwachte planning

Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden eind juli 2021 afgerond. In het 3e kwartaal start aannemer SPIE met het plaatsen van de eerste huisaansluitingen. De aangemelde bewoners binnen de gemeente Peel en Maas zijn naar verwachting in het 3e kwartaal 2021 aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen ze gebruik maken van de diensten.

Graafwerkzaamheden

De ploegen van SPIE graven een smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij u in de straat wordt gegraven, ontvangt u een ‘graafbrief’ van SPIE met meer informatie. Kijk voor meer informatie ook op de website deltafibernetwerk.

Woningschouw

Aannemer SPIE Nederland BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA Fiber Netwerk. Vanaf het 2e kwartaal starten zij met de woningschouw in Peel en Maas. De aannemer gaat dan bij bewoners langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Bewoners ontvangen hierover een brief. Let op: de schouwer van SPIE zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de RIVM richtlijnen en worden de corona-maatregelen in acht genomen.

Bovengronds verdeelpunt

Het bovengrondse verdeelpunt, ook wel ‘POP’ (Point of Presence) genoemd, wordt naar verwachting ook in het 2e kwartaal geplaatst. Een verdeelpunt ziet er uit als een grote grijze kast en verdeelt het signaal naar de verschillende adressen in de omgeving.

Meer weten?

Op de website gavoorglasvezel kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Aannemer SPIE informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heeft u een vraag of klacht over de aanleg, dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 1046 of via noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.

U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van DELTA Fiber Netwerk, bereikbaar op 088 758 5800, op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Glasvezel aanleg in Koningslust op een kaart getoond.

Terug naar overzicht wegwerkzaamheden