Cittaslow   

Sinds 16 maart 2018 heeft gemeente Peel en Maas het keurmerk Cittaslow. Gemeente Peel en Maas is onderdeel van een internationaal gezelschap van kleine gemeenten (kleiner dan 50.000 inwoners) over de hele wereld.

Wat is Cittaslow?

Cittaslow is een Italiaans idee en betekent letterlijk “langzame stad”. Cittaslow is ontstaan als tegenhanger van de fastfoodcultuur en is komt voort uit de slowfood beweging. Maar het gaat verder dan gezonde en ecologische voedselproductie. Het is een internationaal keurmerk voor gemeenten die hun natuur, landschap, streekproducten, cultuur, historie koesteren en gastvrijheid uitdragen.

Slow leven betekent dat je je langzaam haast, ‘festina lente’, zoals men vroeger zei in het Latijns. We zoeken steeds meer naar een bewuster leven in deze moderne tijd. Met andere woorden op zoek naar het beste uit het verleden en dit combineren met het beste uit deze tijd. Zo zijn we in staat om bewuste en weloverwogen keuzes te maken die de kwaliteit van het leven verbeteren.

Het goede leven in Peel en Maas

“Take it slow” vertalen wij in bewuste en zorgvuldige keuzes maken. Het goede leven in Peel en Maas maken we samen met onze inwoners, ondernemers en partners.

Onze lokale kracht

Wij worden hierin aangemoedigd en gesterkt door lokale ondernemers die “slow” hebben omarmd. Ondernemers die bewuste keuzes maken en de lokale kracht als vertrekpunt hebben.

Onze Cittaslow partners

De Cittaslow gedachte wordt uitgedragen door de ondernemers:

Contact en vragen

Wilt u meer weten over Cittaslow of het partnerschap? Neem dan gerust contact met ons op via e-mailadres cittaslow@peelenmaas.nl of kijk op de website van Cittaslow Nederland of Cittaslow International.