Bedrijventerrein De Schor in Maasbree

Bedrijventerrein De Schor ligt ten oosten van de kern Maasbree. Het terrein wordt gekenmerkt door een grote afwisseling aan vooral (lokale) midden- en kleinbedrijven.

Omdat er veel vraag naar bedrijfsgrond is, doen we onderzoek naar mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein De Schor. Ook onderzoeken we of er een nieuwe weg aangelegd kan worden voor een betere en veiligere route voor het (vracht)verkeer van en naar het bedrijventerrein.

Locatie

Industrieterrein De Schor in Maasbree op een kaart getoond.

Planning

Het onderzoek naar uitbreiding van het bedrijventerrein en mogelijke aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg is in de zomer van 2022 gestart. Wij halen op wat bewoners en ondernemers in het gebied belangrijk vinden, waar zij kansen zien en waar behoeften liggen. En dat ligt voor een direct omwonende anders dan voor een geïnteresseerde voor een bedrijfskavel.

Later in 2023 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over het gewenste uitbreidingsgebied en ontsluiting van bedrijventerrein De Schor. We gaan op verschillende momenten met de omgeving in gesprek en met een Omgevingsgroep en een extern adviesbureau. De Omgevingsgroep telt ongeveer 10 personen en bestaat uit bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van het gebied.

Na een voorlopig ontwerp wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp. Op basis van dit definitief ontwerp wordt de benodigde ruimtelijke procedure doorlopen (doorlooptijd circa 9 maanden) en wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Dat betekent dat nutsvoorzieningen (riolering, elektra etc.) en wegen worden aangelegd.

Volgens de huidige planning starten deze werkzaamheden in de loop van 2025.

Vragen

Voor vragen over het project, stuur een e-mail naar bedrijventerreinen@peelenmaas.nl of neem contact op met projectleider Willy Schers via 077 306 6666.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief. 

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Het laatste nieuws over dit project: