Wist u dat rookmelders vanaf juli verplicht zijn?

Geplaatst op dinsdag 12 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om een rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis. Hiermee maakt u uw huis veiliger en bent u eerder veilig buiten bij een brand. Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders u nodig hebt.

Rookmelders redden levens

Het mag dan wel een wetgeving zijn, maar u hangt rookmelders echt op voor uw eigen veiligheid en die van uw dierbaren. Een rookmelder voorkomt geen brand, maar detecteert en waarschuwt u wel heel snel bij een brand overdag maar ook vooral ’s nachts. In uw slaap ruikt u niets. Hierdoor wordt u niet wakker van de rook, maar ademt u giftige rook in zonder dat u het merkt. Van het geluid van een rokmelder wordt u wél wakker.

Rookmelderwijzer

Benieuwd naar hoeveel rookmelders u binnenkort in uw huis nodig hebt? En in welke ruimte u deze het beste kunt ophangen? Check de rookmelderwijzer. Binnen een paar minuten weet u precies hoeveel u nodig hebt in uw huis.