Materialen voor hennepproductie ontdekt door ACT! Interventieteam

Geplaatst op donderdag 14 april 2022

Het ACT! Interventieteam is op dinsdag 12 april 2022 tijdens een integrale controle op een locatie in het buitengebied bij Egchel, gestuit op materialen die gebruikt kunnen worden voor de productie van hennep. De materialen zijn in beslag genomen. Mogelijk was er ook sprake van diefstal van elektriciteit. Netbeheerder Enexis heeft de elektriciteit afgesloten en neemt dit verder in onderzoek. De gemeente bekijkt welke vervolgacties nodig zijn.

De controle is uitgevoerd door het ACT! Interventieteam. Dit is een interventieteam van de 8 gemeenten in Noord-Limburg. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Horst-Peel en Maas, brandweer Limburg-Noord, netbeheerder Enexis en WML.

ACT! Interventieteam

Onder regie van het ACT! Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar zaken als brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP) en signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit, oftewel vermenging van boven- en onderwereld. Het ACT! Interventieteam opereert in de 8 Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Controles worden uitgevoerd in samenwerking met de politie en met andere partners, zoals de Belastingdienst en Douane. Ook kunnen andere partners aansluiten, zoals Enexis en WML.

(Anoniem) melden

Met z’n allen houden we criminaliteit buiten de deur en maken we van Noord-Limburg een gezonde plek om te leven, te ondernemen, te ontdekken en te werken. Inwoners kunnen overlastsituaties, verdachte situaties en andere tips doorgeven aan het ACT! Interventieteam. Dit kan door contact op te nemen met de gemeente. Liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Alle tips worden vertrouwelijk behandeld.