Resultaten onderzoek mentale gezondheid jongeren Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 25 april 2024

De gemeente Peel en Maas vindt de mentale gezondheid van jongeren in Peel en Maas belangrijk. Om te weten wat jongeren nodig hebben om mentaal fit te zijn is in 2023 een vragenlijst afgenomen onder leerlingen van het Bouwens en het Buurtcollege Maas en Peel. De vragenlijst is ingevuld door 695 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar.

Animaties

Samen met enkele leerlingen van het Bouwens en Buurtcollege is nagedacht hoe we de resultaten van dit onderzoek het beste kunnen delen met de jongeren zelf. Samen met deze leerlingen is gekozen voor animaties. Ook zijn de leerlingen en hun begeleiders betrokken bij de ontwikkeling van de animaties. Er worden drie animaties gemaakt, waarin de resultaten van de vragenlijst zijn verwerkt. De 2e animatie ‘jouw veerkracht’ wordt vandaag via de sociale media van de scholen gedeeld met de leerlingen. Half mei verschijnt de 3e en laatste animatie.

Bekijk de resultaten en de animatie Jouw veerkracht op de pagina mentale gezondheid jongeren.