Mentale gezondheid jongeren

De gemeente Peel en Maas vindt de mentale gezondheid van jongeren in Peel en Maas belangrijk. Wij willen weten wat jongeren nodig hebben om mentaal fit te zijn. Daarom is in 2023 een vragenlijst afgenomen onder leerlingen van het Bouwens en het Buurtcollege Maas en Peel.

Deze vragenlijst is ingevuld door 695 jongeren uit Peel en Maas in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

Conclusie

Met het overgrote deel van de jongeren in Peel en Maas gaat het goed. Ze voelen zich gelukkig. Familie en vrienden zijn heel belangrijk voor jongeren. Jongeren hebben behoefte om elkaar te ontmoeten. Daarnaast vinden ze sporten belangrijk. Een hele kleine groep voelt zich niet gelukkig. Ze heeft te maken met pesten of voelt zich eenzaam. Meer vrienden en aansluiting bij klasgenoten wordt door de jongeren gezien als een mogelijke oplossing.

Animaties

Voor de jongeren in Peel en Maas hebben we 3 animaties gemaakt waarin de resultaten van de vragenlijst zijn verwerkt. Deze animaties zijn gedeeld via de sociale media van de scholen gedeeld met de leerlingen en hun ouders.

Mentale gezondheid jongeren

Jouw geluksgevoel door gemeente Peel en Maas

Onlangs deden jij en 695 andere scholieren mee aan een enquete. We vroegen hoe het met je gaat en of je gelukkig bent. Het is fijn om te horen dat het met heel veel jongeren in Peel en Maas goed gaat!

Jullie hebben familie en vrienden om je heen, leuke hobby's en jullie sporten graag. Over het algemeen hebben jullie een fijn leven en dat is goed nieuws! Als het even minder gaat kun je bij je ouders of je vrienden terecht.

• Zie jij iemand die het moeilijk heef?
• Die zich alleen voelt of gepest wordt?

Daar kun je iets aan doen. Ben een vriend voor hem of haar, zoals jouw vrienden dat voor jou zijn. Want een klein steuntje in de rug kan een groot verschil maken!
Onderzoek mentale gezondheid jongeren door gemeente Peel en Maas.