Eerste bomen geplant van 7.319-bomenplan op Nationale Boomfeestdag

Geplaatst op donderdag 11 november 2021

Op donderdag 11 november 2021 vierden we in Peel en Maas de Nationale Boomfeestdag. Er is een start gemaakt met het planten van bomen van het 7.319-bomenplan.

7.319-bomenplan

De gemeenteraad heeft eerder een motie aangenomen om in 8 jaar tijd 7.319 nieuwe bomen te planten in de gemeente Peel en Maas. De gedachte hierachter is dat er daarmee voor elke inwoner van Peel en Maas een boom is, dus ruim 43.000 bomen. In werkelijkheid zijn er overigens meer bomen, omdat bijvoorbeeld bomen in bossen en parken niet zijn meegeteld.

6 bomen in 6 dorpen

Dit plantseizoen worden de eerste bomen geplant. Dat gebeurt in het 1e kwartaal van 2022. De plannen hiervoor worden op dit moment uitgewerkt. Op de Nationale Boomfeestdag is het startschot gegeven, door in 6 dorpen een boom te planten. Dit gebeurde in Baarlo, Maasbree, Koningslust, Panningen, Egchel en Helden. De bomen zijn geplant door leerlingen van de basisscholen in deze dorpen, samen met wethouder Paul Sanders.

Investering

Vanuit het 7.319-bomenplan worden de komende 8 jaar bomen geplant binnen de bebouwde kom, in parken en bermen, in bosjes en in tuinen. De gemeenteraad heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld. Het gaat om een totale investering van ruim € 1,2 miljoen.