Start bestrijding eikenprocessierupsen

Geplaatst op donderdag 29 april 2021

Binnenkort start de biologische bestrijding van de eikenprocessierups 2021 in Peel en Maas. Het werk wordt uitgevoerd door Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree.

Planning bestrijding eikenprocessierups

Er wordt niet bestreden in parkjes, onverharde wegen, recreatieve fiets- en wandelroutes en bossen. Ook de Provincie en omliggende gemeenten voeren de bestrijding op deze wijze uit.

Meijel: 3,4 en 5 mei
Grashoek: 5,6 en 10 mei
Beringe: 11 en 12 mei
Egchel en Panningen: 17 en 18 mei
Helden: 19 en 20 mei
Kessel: 24,25 en 26 mei
Koningslust: 26, 27 en 28 mei
Maasbree: 28, 31 en 1 juni
Kessel-Eik: 1,2 en 3 juni

Let op: het is een planning onder voorbehoud. Indien nodig wordt iedere week de planning aangepast. De bestrijding is ook in de avonduren en weekenden. De overlast zullen we zoveel mogelijk beperken.

Eigen bomen met processierupsen

Heeft u eikenbomen in uw eigen tuin staan die bestreden moeten worden, dan kunt u voor eigen rekening hiervoor ook terecht bij Herman Vaessen Tuin Boom Groen. Telefoonnummer 077 465 1708 of via e-mail.

Bestrijding eikenprocessierups

We bestrijden de rupsen op een milieuvriendelijke wijze met het biologisch middel XenTari. Hiermee kunnen we een preventieve bestrijding uitvoeren waardoor de overlast voor de bevolking minimaal is. Omdat het middel biologisch is, zijn er geen lichamelijke ongemakken voor inwoners, de uitvoerenden en voor dieren. Om te voorkomen dat het middel tijdens het spuiten in huis komt, verzoeken wij u ramen en deuren tijdens de bestrijding te sluiten.

Wilt u meer weten over de (bestrijding van de) eikenprocessierups, kijk dan op de website van Herman Vaessen. Heeft u vragen over de bestrijding van de rupsen, neem dan contact op met Herman Vaessen Tuin Boom Groen of met Arno Linssen, gemeente Peel en Maas.