De Belastingdienst en gemeente helpen bij problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire

Geplaatst op dinsdag 16 februari 2021

Duizenden ouders in Nederland zijn getroffen door problemen bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst wil herstellen wat fout is gegaan, maar heeft nog niet iedereen in beeld.

  • Denk jij dat jouw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht is stopgezet?
  • Of heb je te maken gehad met (vermoedelijk) ten onrechte terugvorderingen?

Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Het Serviceteam is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 358 358. De Belastingdienst onderzoekt dan of jouw kinderopvangtoeslag onterecht is gestopt. Verder bekijken zij of je recht hebt op de compensatie of een tegemoetkoming.

Wat doet de gemeente

De Belastingdienst compenseert de gedupeerden, maar dat is niet altijd voldoende om uit de problemen te komen. Er kunnen wellicht andere problemen zijn ontstaan, bijvoorbeeld rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen.

Woon jij in de gemeente Peel en Maas en ben je door de kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen gekomen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Je kunt hiervoor terecht bij de Wegwijzer. De Wegwijzer bekijkt samen met jou welke ondersteuning er nodig is en zorgt ervoor dat je op de juiste plek terecht komt. Bel ons via 077 308 2565 of stuur een e-mail naar Wegwijzer Vorkmeer.