Meldpunt Signaal: Ervaringsverhaal van een buurvrouw

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2020

Meldpunt Signaal is 24/7 bereikbaar voor iedereen die zich zorgen maakt om een ander. U krijgt iemand aan de lijn met veel kennis en ervaring in het werkveld. Meldpunt Signaal is te bereiken via 0900 0116 (mag anoniem).

Ervaringsverhaal van een buurvrouw

'Ik had mijn buurvrouw al een tijdje niet gezien. De gordijnen in haar huis waren veelal gesloten en ik had haar twee keer vanuit mijn slaapkamerraam in haar badjas op de veranda een sigaret zien roken. We hadden niet veel contact met haar, maar toch begon ik me zorgen om haar te maken'.

Ik besloot om te bellen met Meldpunt Signaal. De telefoniste die ik sprak luisterde aandachtig naar mijn verhaal. ‘Weet je buurvrouw dat je je zorgen om haar maakt?’, werd me vervolgens gevraagd. Hierop kreeg ik het advies om aan te bellen bij de buurvrouw en te vragen hoe het met haar ging. Het bleek gelukkig dat de situatie anders was dan ik had gedacht.

Lees het hele verhaal op Meldpunt Signaal.