Kermissen Peel en Maas definitief afgelast

Geplaatst op donderdag 20 augustus 2020

De kermissen van Meijel, Baarlo en Beringe gaan in 2020 niet door. Burgemeester Delissen heeft dit op donderdag 20 augustus 2020 besloten. In navolging van de afwegingen die ook de omliggende gemeenten hebben gemaakt.

Na overleg met diverse betrokkenen, de Veiligheidsregio en de aangekondigde verscherpte maatregelen door Premier Rutte is burgemeester Delissen tot dit besluit gekomen.

Kermis Kessel-Eik

De kermis in Kessel-Eik van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 augustus 2020 gaat wel door. Dit betreft een kleine, reeds vergunde kermis met 5 attracties die gericht zijn op kinderen. Dit is daarmee de laatste kermis die in 2020 in Peel en Maas georganiseerd wordt. Vanzelfsprekend vragen wij bezoekers de maatregelen in acht te nemen.

Oplopend aantal besmettingen

Vooral het landelijk toenemende aantal coronabesmettingen en de naar aanleiding hiervan door de Rijksoverheid en Veiligheidsregio gegeven adviezen en opgestelde richtlijnen, zijn van doorslaggevend belang geweest bij deze beslissing.

Burgemeester Delissen: “Het was een erg lastig besluit, maar de gezondheid en veiligheid van onze inwoners staan voorop. We zijn eerder ontzettend hard getroffen en we moeten samen proberen te voorkomen dat dit ons opnieuw overkomt.”