Winnaars Cultuurprijs Peel en Maas 2019

Geplaatst op vrijdag 29 november 2019

Op vrijdagavond 29 november 2019 is de Cultuurprijs Peel en Maas 2019 uitgereikt aan Stichting Baarlo Leeft. De stichting ontving de prijs uit handen van burgemeester Delissen in DOK6 Theater.

Stichting Baarlo Leeft wint Cultuurprijs Peel en Maas

Stichting Baarlo Leeft organiseert al 10 jaar vele culturele activiteiten in Baarlo en betrekt daarbij de gehele gemeente Peel en Maas. Een mooi voorbeeld daarvan is het “Theater op Straat’ dat dit jaar voor de 10e keer is georganiseerd. Elk jaar mogen duizenden bezoekers zich verheugen op kleinkunst, straattheater, muziek en dans. Daarnaast had de stichting een coördinerende rol in alle activiteiten rondom 800 jaar Baarlo, met onder andere de Kastelendagen en beeldhouwevenement Baarlo Steengoed.

Stimulerings- en Publieksprijs

Naast de Cultuurprijs werden ook de Stimuleringsprijs en de Publieksprijs uitgereikt op deze feestelijke avond. De Stimuleringsprijs is uitgereikt aan De Kepèlse Initiatiefgroep voor het Behoud van de Lazaristen Kapel en de Publieksprijs is uitgereikt aan eveneens Stichting Baarlo Leeft.

De andere genomineerde kandidaten waren de heer Jac Kranen uit Helden en het echtpaar Peter en Mijntje Klaasen uit Helden. De uitreikingen werden omlijst door optredens van zangers, muzikanten, dansers en veel meer talent uit onze eigen gemeente.

Cultuurprijs Peel en Maas

Het was dit jaar al weer de 30e keer dat de gemeente Peel en Maas de Cultuurprijs uitreikte. De prijs is een erkenning voor personen, organisaties of evenementen die een waardevolle bijdrage leveren aan het culturele leven in de gemeente Peel en Maas. De gemeente Peel en Maas en het comité Cultuurprijs bedanken iedereen die een nominatie heeft ingediend of die op andere wijze heeft bijgedragen aan deze mooie en rijke avond, vol cultuur.