Drugspanden Peel en Maas eerder op slot

Geplaatst op donderdag 21 november 2019

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft besloten het Damoclesbeleid aan te scherpen. Met het nieuwe beleid kan een gebouw al op slot bij het aantreffen van voorbereidende handelingen en materialen. Regelmatig treft de politie drugs in een gebouw aan. Volgens de wet, artikel 13b van de Opiumwet, kan de burgemeester het gebouw dan sluiten, zodat het maken en verhandelen van drugs direct stopt.

Gemeente Peel en Maas treedt al jarenlang hard op tegen de drugsproblemen. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo tolereert onder geen enkele voorwaarde dat er drugs gemaakt en verhandeld worden in Peel en Maas: “Deze nieuwe bevoegdheid biedt mij meer mogelijkheden om drugscriminaliteit een halt toe te roepen, en dat is goed nieuws voor de omgeving van deze panden”.

Meld verdachte signalen

Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert de veiligheid en leefbaarheid en levert schade en gevaar op voor bewoners en ondernemers. Het aangescherpte Damoclesbeleid zorgt ervoor dat de burgemeester drugspanden eerder kan sluiten. Hierin staat namelijk dat een woning kan worden gesloten als er voorwerpen of stoffen worden aangetroffen die gebruikt worden voor het telen of produceren van drugs. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo roept inwoners op om verdachte signalen altijd te melden, ook bij twijfel.