Noord- en Midden-Limburg bundelen krachten als cultuurregio

Geplaatst op donderdag 7 november 2019

10 Gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gaan meer samenwerken op het gebied van cultuur. 31 oktober 2019 ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst die de officiële start is voor het project ‘Samen ontwikkelen door te doen’. Het doel is om binnen de rijke cultuur van Noord- en Midden- Limburg nieuwe samenwerkingen te stimuleren en zo de culturele kracht van de regio te vergroten.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.De gemeenten die meedoen aan het project zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert.

Wethouder Anne Thielen uit Venray

Namens alle wethouders Cultuur van de deelnemende gemeenten spreekt wethouder Anne Thielen uit Venray: “Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden. Samen met alle gemeenten, culturele en maatschappelijke partners willen we dit beter zichtbaar maken. We helpen talenten, van professional tot amateur, om zich verder te ontwikkelen en organisaties om zich beter te presenteren. We stimuleren culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen te werken en op die manier aansprekende producties neer te zetten.”