Belastingaanslag 2019

Geplaatst op maandag 4 februari 2019

Iedereen die is aangemeld bij MijnOverheid.nl krijgt in februari 2019 digitaal het aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen voor 2019. U krijgt géén papieren aanslagbiljet, maar een bericht in uw e-mailbox.

Voorkom problemen en vergeet niet in uw berichtenbox op MijnOverheid.nl te kijken. Controleer ook of het e-mailadres dat de overheid gebruikt om u te e-mailen juist is. 

Maakt u geen gebruik van de berichtenbox van MijnOverheid.nl, dan krijgt u vanaf eind januari 2019 de aanslag per post bezorgd.

Deze belastingen betaalt u aan BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.

Digitaal aanslagbiljet

Wilt u uw aanslagbiljet digitaal ontvangen, meld u dan aan bij MijnOverheid.nl. U ontvangt het aanslagbiljet dan niet meer schriftelijk, maar digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Aanmelden

Aanmelden is snel en eenvoudig. Om te registreren of in te loggen heeft u alleen uw DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Zodra het aanslagbiljet in de Berichtenbox staat wordt dit via een e-mail bericht gemeld. Hiervoor moet u dan wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Bent u al geregistreerd voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt het aanslagbiljet voor 2018 en verdere jaren dan digitaal.

Digitaal WOZ-bezwaar, sneller antwoord

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of twijfelt u over de WOZ-waarde op uw aanslagbiljet, neem dan telefonische contact op met BsGW via of stuur een bericht via uw persoonlijke pagina op bsgw.nl. Een team van taxateurs kunnen vaak meteen antwoord geven op uw vragen en zaken direct oplossen, zodat u geen schriftelijk bezwaar meer hoeft in te dienen.

Wachttijd aan de telefoon? Regel uw belastingzaken online

Op dagen dat de aanslagen zijn bezorgd, kan het druk zijn aan de telefoon. Komt u in de drukte van de telefoonlijn terecht? Bel dan op een ander tijdstip met BsGW. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt.

Maar nog gemakkelijker is het om te reageren via de website www.bsgw.nl. De website van BsGW kent geen wachttijden. Via uw Persoonlijke pagina kunt u vragen stellen, kwijtschelding aanvragen, een machtiging afgeven, een bezwaarschrift indienen en andere zaken regelen. U kunt ook uw taxatieverslag bekijken en downloaden.