Bijeenkomst 75 jaar bevrijding Peel en Maas

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018

In november 2019 is het 75 jaar geleden dat de regio Noord- en Midden-Limburg is bevrijd. Ook in Peel en Maas vieren we in 2019
75 jaar bevrijding. Hiervoor organiseren we op donderdag 22 november 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur de bijeenkomst ‘75 jaar bevrijding Peel en Maas’ in het Huis van de Gemeente in Panningen.

Aanmelden

Bij de startbijeenkomst van 3 oktober 2018 werd duidelijk dat het vieren van de bevrijding voor iedereen en van alle tijden is. Jong, oud, oorlogsslachtoffer of vluchteling.

Ook als u niet aanwezig bent geweest bij de bijeenkomst van 3 oktober 2018, bent u van harte welkom. Meld u vooraf aan door een e-mail te sturen naar info@peelenmaas.nl met als onderwerp: Bevrijding Peel en Maas, bijeenkomst 22 november 2018.

Voor vragen kunt u terecht bij Jacqueline Stienen via telefoonnummer 077 306 6666 of e-mailadres jacqueline.stienen@peelenmaas.nl.

Ook een idee? Doe mee!

Het vieren van de bevrijding krijgt betekenis wanneer er bewustwording over vrijheid is en wanneer verhalen van vroeger en nu verteld en opgeschreven kunnen worden. Niet alleen plaatselijke commissies zijn nodig, ook een dorpenoverstijgende commissieis nodig.

Er zijn al verschillende lokale activiteiten, zoals een toneelstuk “Allo, Allo”, een tourrit met legervoertuigen, diverse tentoonstellingen en muzikale activiteiten. Naast lokale activiteiten, is er ook behoefte om gezamenlijk verbindende activiteiten te organiseren.

Het vieren van de bevrijding doen we samen!