Textielinzameling van 8 - 26 oktober 2018

Geplaatst op donderdag 4 oktober 2018

De komende 2 weken komen we weer textiel huis-aan-huis inzamelen.Kijk voor de juiste inzameldag op de afvalkalender. Zet textiel om 07.00 uur aan de straat op dezelfde plaats waar u normaal uw container aanbiedt.

  • Maandag 8 oktober Beringe en Egchel
  • Dinsdag  9 oktober Baarlo
  • Woensdag 10 oktober Maasbree
  • Donderdag 11 oktober  Panningen
  • Vrijdag 12 oktober Helden
  • Zaterdag 13 oktober Meijel
  • Dinsdag 23 oktober Kessel en Kessel-Eik
  • Donderdag 25 oktober Koningslust
  • Vrijdag 26 oktober Grashoek

U kunt textiel aanbieden in een willekeurige zak mét daarop een Peel en Maas textielsticker. Deze stickers zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en bij de afhaalpunten, of kunt u zelf uitprinten.

U kunt alle soorten textiel aanbieden voor huis-aan-huis inzameling. Bijvoorbeeld kleding en schoenen (draagbaar én niet draagbaar), huishoudelijk textiel, kledingaccessoires, schone lappen en textielresten, zachte knuffels, dekbedden en kussens.

Textiel kan ook altijd worden weggebracht naar het milieupark.

Voorkom illegale inzameling

Soms zijn er illegale textielinzamelaars actief; zij rijden voor de inzameling uit en nemen zonder toestemming de gemeentelijke textielzakken mee. Door oplettende burgers kan de politie de illegale inzamelaars aanhouden.

Wij vragen u daarom het textiel om 07.00 uur buiten te zetten en zeker niet de dag ervoor. De inzameldienst van de gemeente Peel en Maas is goed herkenbaar door de gele auto met daarop het logo van de gemeente.

Ziet u andere inzamelaars, waarschuw dan direct de politie via 0900-8844 of meldt dit bij het Klant Contact Centrum van de gemeente via (077) 306 66 66.