Burgemeester Delissen-van Tongerlo sluit drugspand in Meijel

Geplaatst op vrijdag 20 juli 2018

Een bedrijfspand aan de Banmolen in Meijel is voor de komende drie maanden voor iedereen verboden terrein.

Dat heeft burgemeester Delissen-van Tongerlo besloten omdat er in het pand een hennepkwekerij was ingericht. De plantage, bestaande uit 578 hennepplanten, werd in mei 2018 gevonden. De elektriciteit ten behoeve van de hennepkwekerij werd illegaal afgenomen.

Waarom sluit de burgemeester drugspanden?

De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Panden waar drugs aanwezig zijn, hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving. Met de sluiting wordt de openbare orde, de aantasting van het woongenot en de bedreiging van de leefbaarheid voor de omgeving hersteld en het gevaar voor de veiligheid en gezondheid beëindigd.