Bevolkingsonderzoek borstkanker in Panningen

Geplaatst op donderdag 19 juli 2018

Op 26 juli 2018 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Panningen. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd.

In 2018 zijn dat de vrouwen geboren in de jaren 1943 tot en met 1968. Vrouwen uit Panningen met de postcodes 5981, 5984, 5985, 5986, 5987 en 5988 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Onderzoekscentrum in Panningen

Het onderzoekscentrum staat tot eind september 2018 op het parkeerterrein aan het Wilhelminaplein tegenover het gemeentehuis in Panningen.

Waarom deelnemen?

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Hoe gaat het onderzoek?

Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen tien werkdagen volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.

Vragen

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek kunt u de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Zuid bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088 - 00 01 388.

Meer informatie vindt u ook op de website www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.