Voorjaar, maak uw tuin waterklaar

Geplaatst op donderdag 12 april 2018

Het is weer lente, tijd om lekker naar buiten te gaan. Voor veel mensen betekent dit aan de slag om de tuin op orde te maken. Maak de tuin zomerklaar én waterklaar. 

Maak gebruik van de subsidieregeling

Het Waterschap Limburg stelt samen met gemeente Peel en Maas subsidie beschikbaar voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer, binnen de bebouwde kom. Een unieke stimulans om nu af te koppelen en uw tuin waterklaar te maken.

Wilt u meer weten over onze subsidieregeling of hoe u de tuin waterklaar kunt maken? Kijk dan op www.waterklaar.nl.

“Duurzaam waterbeheer is steeds belangrijker. Ook wij kunnen ons steentje bijdragen. Deze subsidieregeling is een unieke stimulans, samen maken wij in Peel en Maas het verschil!”

Water in de tuin

Met relatief eenvoudige middelen kunt u de waterhuishouding in uw tuin aanpassen. Met als doel, minder overlast bij extreme regenbuien omdat we het riool ontlasten én meer regenwater infiltreren in je eigen tuin door het slim op te vangen en te hergebruiken.

U moet dan denken aan het afkoppelen van de regenpijp van het riool om zo het water op te vangen. Er zijn verschillende manieren om het water op te vangen en terug te laten vloeien in de tuin. Onze adviseur zal met u de huidige situatie bekijken en de mogelijkheden bespreken.

Klimaatverandering

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer. Langere perioden van droogte en hitte waardoor de grondwaterstand naar een minimum daalt. Maar ook flinke wateroverlast door extreme regenbuien. Gelukkig kunnen we met z’n allen iets doen aan de gevolgen van deze weersverandering.