Onderwijs over Afval op basisschool De Doelhof

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018

Sinds januari 2018 wordt ook in Meijel afval op een andere manier opgehaald. De Basisschool de Doelhof is met het thema afval aan de slag gegaan. Groep 5 heeft een uitleg gekregen over hoe, wat en waarom afvalscheiding belangrijk is.

De kinderen vonden dit erg leerzaam. Ze weten nu dat een chipszak bij het restafval moet en niet bij het PMD omdat er een niet splitsbaar aluminium laagje in zit. Ook heeft de vuilnisauto een bezoek gebracht aan de school, kinderen konden zelf een container leeg maken. Daarbij hebben de kinderen in de cabine ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet in de dode hoek.

In ons afval zitten belangrijke grondstoffen. Bewustwording kan niet vroeg genoeg beginnen!

Dank aan de basisschool De Doelhof voor de leerzame morgen.