Adviesgroep Kunst en Cultuur zoekt nieuwe leden

Geplaatst op donderdag 2 maart 2023

Hebt u een zwak voor cultuur en wilt u meer doen met uw kennis hierover? Word dan lid van de adviesgroep Kunst en Cultuur van de gemeente Peel en Maas.

Aanmelden

Bent u 18 jaar of ouder en wilt u graag bijdragen aan kunst en cultuur binnen de gemeente Peel en Maas? Stuur dan uw motivatie en curriculum vitae vóór 18 maart 2023 naar administratiemo@peelenmaas.nl. We horen hierbij graag waarom u lid wilt worden van de adviesgroep en waar uw kennis ligt. Het is verder een voordeel als u in de gemeente Peel en Maas woont.

Wat doet de adviesgroep Kunst en Cultuur

De adviesgroep geeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over de volgende onderwerpen:

  • Kunst- en cultuurbeleid cultuurstimulering en cultuureducatie
  • Cultureel erfgoed (archeologie, architectuur, cultuurhistorie)
  • Muziek, taal, film, dans en podiumkunst
  • Kunst en design in de openbare ruimte
  • Gebruik van kunst op sociale media

De adviesgroep vergadert gemiddeld 5 keer per jaar in het Huis van de Gemeente. De leden werken op vrijwillige basis en de gemeente ondersteunt dit. Ten minste 1 keer per jaar overlegt de adviesgroep met de wethouder Kunst en Cultuur.

Wat wij bieden

Als lid van de adviesgroep Kunst en Cultuur maakt u deel uit van een groep enthousiaste, kundige vrijwilligers met hart voor kunst en cultuur. U kunt actief meedenken over de onderwerpen en zo maakt u het culturele leven in de gemeente Peel en Maas een stukje bruisender.

Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met Jacqueline Stienen via administratiemo@peelenmaas.nl of via telefoonnummer 077 306 6666. Zij kan ook zorgen voor een gesprek met de andere leden van de adviesgroep.