Aanbieden van PMD afval

Geplaatst op donderdag 2 februari 2023

PMD-afval bied u los aan in de grijze container. Maak verpakkingen zoveel mogelijk leeg voordat u ze weggooit. En gebruik alleen doorzichtige zakken. Onze inzameldienst en verwerker moeten direct kunnen zien welk afval in de container of zak zit. Verkeerd afval en niet-doorzichtige zakken zorgen voor afkeur van PMD-afval. Dit kost extra geld.

Twijfelt u of iets bij PMD-afval hoort? Kijk dan in onze handige app: Afvalkalender Peel en Maas.

PMD is de afkorting voor Plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), Metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes en conservenblikken) en Drankkartons (zoals sappen en zuivel). Verpakkingen die niet bij het PMD horen zijn bijvoorbeeld: Landbouwplastic, zwembadjes of speelgoed.

Bekijk voor meer informatie de website van Recycle Klaar.