Lancering Waterbeeld Limburg

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022

Waterschap Limburg heeft het Waterbeeld Limburg gelanceerd. Dit informatiepunt is gebouwd om inwoners van Limburg sneller en beter te informeren over de meest actuele watersituatie.

Hoe het werkt

Waterbeeld Limburg is een pagina met 4 grote blokken: actuele neerslagverwachting, actuele waterstanden bij u in de buurt, hoe droog is het en overige bijzonderheden, zoals (zwem)waterkwaliteit. Bekijk het waterbeeld via de website van Waterschap Limburg.

Waarschuwingen bij hoogwater

De app genaamd 'waterstandlimburg', waarschuwt u bij hoge of lage waterstanden. U kunt hiervoor ook op de website Waterstand Limburg bekijken. 

Meedenken in de Waterraad

Dit is de eerste versie van het Waterbeeld Limburg, de komende maanden gaat men dit verder ontwikkelen. Dit wil het waterschap doen met een klankbordgroep, genaamd de Waterraad. Hierin kunnen bewoners en andere geïnteresseerden actief feedback geven over de werking en wensen en behoeften aangeven.

Wilt u betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van het Waterbeeld? Meld u dan aan voor de Waterraad. Dit is een klankbordgroep op vrijwillige basis, die een paar keer per jaar bij elkaar komt om te spreken over het Waterbeeld, de waterstanden-app en andere vormen van risicocommunicatie. Aanmelden kan via waterraad@waterschaplimburg.nl.