Ik Pas: laat de alcohol staan

Geplaatst op woensdag 29 december 2021

IkPas is een landelijke campagne om mensen bewuster om te laten gaan met alcohol. U wordt niet gevraagd om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten. U wordt zich bewuster van de keuze die u kunt maken om wel of niet te drinken, u doorbreekt uw vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website IkPas. U krijgt een eigen dashboard met een aantal handige functies, zoals een IkPas Coach, toegang tot een forum, een nieuwsbrief en artikelen, alcoholvrije recepten, handige tips en nuttige weetjes.

Aanmelden IkPas

Verbeteren gezondheid

Veel deelnemers ervaren daarnaast ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% van de deelnemers beter en verliest 32% gewicht. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust minder alcohol dan daarvoor.

30 of 40 dagen 

De 30 dagen variant is van 1 tot en met 30 januari. Ook wel 'Dry January' genoemd. Ook is er een 40 dagen variant van 2 maart tot en met 10 april. Dit is tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen.