Saar Fransen nu officieel de eerste kinderburgemeester

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Op dinsdag 16 november 2021 is Saar Fransen officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Saar is de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas. Na een toespraak van burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo kreeg ze de ambtsketen van de kinderburgemeester omgehangen en werd de officiële oorkonde aan haar overhandigd.

Samen op pad

Saar hield zelf ook haar eerste toespraak als kinderburgemeester. De komende 2 jaar gaan de burgemeester en de kinderburgemeester regelmatig samen op pad, bijvoorbeeld naar het jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje en de Dodenherdenking. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over onderwerpen waar kinderen bij betrokken zijn.

Ambtsketen

De ambtsketen van de kinderburgemeester is gemaakt door Ardie van Bommel van Ontwerpstudio BOMM uit Meijel. In de ambtsketen zijn de figuren uit het logo van Peel en Maas verwerkt.

Foto: Meijel24