Wim Hermans stopt als wethouder van Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021

Wethouder Wim Hermans heeft eind mei van dit jaar door gezondheidsklachten en op advies van zijn huisarts moeten besluiten om pas op de plaats te maken. Na een zorgvuldige afweging, heeft hij nu besloten om zijn loopbaan als wethouder van Peel en Maas definitief te beëindigen. Een operatie die in het verschiet ligt en de zorg dat bij een terugkeer als wethouder mogelijk een nieuwe terugval in zijn herstellende gezondheid kan optreden, hebben hem hiertoe doen besluiten.

“Het is voor mij een hele stap om hier aan toe te geven. Tegelijkertijd zijn de gemeente, mijn omgeving en ikzelf het beste geholpen met duidelijkheid en die wil ik met dit besluit aan iedereen geven.”

Wim Hermans is dankbaar dat hij ruim 23 jaar zijn bijdrage heeft mogen leveren aan de gemeenschap van Peel en Maas en voorheen Maasbree en Baarlo.

“Terugkijkend op mijn periode als bestuurder wil ik het college, de gemeenteraad, mijn partij en fractie, de medewerkers, maar natuurlijk ook de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partijen bedanken voor de goede en fijne samenwerking die ik altijd heb mogen ervaren. Allemaal samen hebben wij met elkaar door die jaren heen mooie dingen in gang kunnen zetten en realiseren in onze gemeenschap.”

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo: “We vinden het jammer dat Wim Hermans definitief stopt als wethouder, maar gezondheid is het belangrijkste van alles en we begrijpen zijn keuze dan ook volledig. Wij bedanken Wim voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente Peel en Maas en voorheen de gemeente Maasbree en voor de prettige samenwerking in al die jaren.”

Wim Hermans was ruim 15 jaar wethouder, twee periodes in de gemeente Maasbree en bijna twee periodes in Peel en Maas. Ook was hij 8 jaar raadslid. Daarvoor was hij 8 jaar bestuurslid van de lokale CDA-afdeling Maasbree-Baarlo, waarvan 6 jaar als voorzitter.

Wethouder Wim Hermans