Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Dag van de Huishoudelijke Hulp 15 mei 2021

Geplaatst op zaterdag 15 mei 2021

Uw huishoudelijke hulp verdient wel eens een bedankje en wat extra aandacht. Dat kan vandaag op de nationale Dag van de Huishoudelijke Hulp.

Dorpsvoorziening

In Peel en Maas wordt sinds 2016 hulp bij het huishouden door een burgerinitiatief uit meerdere dorpen georganiseerd in samenwerking met de gemeente. Vanaf 1 januari 2022 wordt hulp bij het huishouden een dorpsvoorziening. Dat heeft de gemeenteraad op dinsdag 20 april 2021 in haar vergadering besloten.

Wethouder Zorg en ondersteuning Anget Mestrom:

"Ik ben ontzettend trots op onze dorpen die het lef tonen om de regie en verantwoordelijkheid van hulp bij het huishouden volledig op zich te nemen. Door dit besluit van de gemeenteraad is een volgende stap gezet in het zelfsturingproces met de gemeenschappen. Het geeft hen een boost om zich verder te ontwikkelen'.