Gemeenteraad stemt in met krediet vernieuwbouw Kindcentrum Kloosterstraat

Geplaatst op vrijdag 23 april 2021

Op dinsdag 20 april 2021 heeft de gemeenteraad van Peel en Maas ingestemd met de kredietaanvraag voor het nieuwe onderkomen voor basisschool de Pas in Helden. De gemeente neemt 3,5 miljoen voor haar rekening.

Mooie toekomst

De vernieuwbouw van de basisschool en kinderopvang in Helden kan starten. Een mooie mijlpaal in het proces. Basisschool De Pas is hiermee voor minstens 40 jaar gehuisvest in een karakteristiek gebouw in een kindvriendelijke groene omgeving. Het oude gebouw wordt verbouwd en uitgebreid met een nieuw aan te bouwen deel.

€ 725.000 wordt betaald door kinderopvang Hoera die ook in het gebouw een plek krijgt, waardoor een Kindcentrum met doorlopende ontwikkelingslijn wordt gerealiseerd. Straks is er ruimte voor 160 basisschoolleerlingen en 3 groepen kinderopvang.

Aanpassingen directe omgeving

Ook de omgeving is in het plan meegenomen. Het betreft onder andere de aanleg van een verhoogd zebrapad, een verbindingspad op het groenperceel tussen Kloosterstraat en Aan de Koeberg en een uitbreiding en upgrading van de bestaande parkeerplaats (ook kiss-and-ride) nabij Kerkeböske.