Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart 2021

Geplaatst op woensdag 10 februari 2021

Op woensdag 17 maart 2021 van 07.30 uur tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. De nu geldende coronamaatregelen hebben geen gevolgen voor de verkiezingen. De verkiezingen gaan door.

Wat is anders door corona?

  • Het aantal stembureaus wordt uitgebreid van 21 naar 23 stembureaus.
  • Iedere locatie wordt coronaproof gemaakt onder andere qua afstand, looproutes.
  • Op elk stembureau is een extra stembureaulid die toeziet op het naleven van de coronamaatregelen.
  • Het rode potlood mag u meenemen naar huis.
  • U kunt ook vervroegd stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021.
  • Bent u 70 jaar of ouder, dan kunt u ook gebruik maken van briefstemmen.
  • De gemachtigde mag bij deze verkiezing maximaal 3 volmachten aannemen.
  • Iedereen die naar het stembureau komt, moet vooraf bij zichzelf de gezondheidscheck afnemen.

Wat heeft u nodig om te stemmen

Alle kiezers van 18 jaar en ouder met een Nederlandse nationaliteit kunnen een stem uitbrengen. U brengt uw (onbeschadigde) stem(plus)pas en een geldig identiteitsbewijs; paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. Het identiteitsbewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn (geldig tot 18 maart 2016 of een latere datum).

Wanneer ontvangt u uw stem(plus)pas?

Uiterlijk 3 maart 2021 krijgt u uw persoonlijke stem(plus)pas thuisgestuurd. Met deze stem(plus)pas kunt u in elk stembureau binnen de gemeente Peel en Maas stemmen. Kiezers van 70 jaar en ouder krijgen uiterlijk 11 maart hun briefstembiljet, retourenveloppen en extra uitleg over het briefstemmen thuis. De kandidatenlijsten (één per huishouden) worden op uiterlijk 11 maart 2021 bezorgd.