Taalpunt Peel en Maas officieel geopend

Geplaatst op donderdag 2 juli 2020

Wethouders Anget Mestrom en Wim Hermans van gemeente Peel en Maas openden woensdag 1 juli 2020 op creatieve wijze het eerste Taalpunt in Peel en Maas.

Laaggeletterdheid op de kaart

Het Taalpunt zet het probleem van laaggeletterdheid op de kaart. Tijdens het dagelijks spreekuur van de Wegwijzer in het Huis van de Gemeente zijn inwoners welkom met een vraag op het gebied van lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Het Taalpunt weet welke initiatieven, cursussen en andere mogelijkheden er zijn in Peel en Maas.

Spil binnen het netwerk

Samen met actieve bewoners, initiatieven en instanties zorgt het Taalpunt ervoor dat meer mensen in de gemeente Peel en Maas kunnen werken aan hun basisvaardigheden. Het Taalpunt fungeert als spil binnen het netwerk en stemt samen met de bewoner af hoe deze het beste geholpen kan worden.

Het Taalpunt is een samenwerking van de Bibliotheek Maas en Peel, Vorkmeer en de gemeente Peel en Maas.