Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Inzamelactie taxussnoeisel voor chemotherapieën start 1 juni 2020

Geplaatst op donderdag 28 mei 2020

Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten de belangrijkste basisgrondstof voor chemotherapieën. Vanaf 2017doet gemeente Peel en Maas mee met de Taxus Taxi inzamelactie.

De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk

  • De stof Taxol is vooral aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag.
  • Hele struiken en oude takken van een taxushaag kunnen niet worden gebruikt.
  • Met opvangzeilen kunt u het snoeisel schoon opvangen.
  • Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Maak daarom in het midden van het snoeisel een kuil zo groot als een voetbal.
  • Hou het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon.
  • Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s vindt u op de website van Taxus Taxi

Afhalen gratis opvangzeilen en tassen

Vanaf maandag 1 juni 2020 kunt u de speciale opvangzeilen en tassen gratis afhalen bij de Welkoop in Panningen en bij de gemeentewerf, John F. Kennedylaan 212 in Panningen. Let op: door de drukte niet meer bij het Milieupark.

Ophalen snoeisel meer dan een volle kruiwagen

Het snoeisel kan op een makkelijk bereikbare plaats op een hoop worden gelegd of in de speciale zakken worden aangeboden. Denk dan wel aan een paar kuilen om broei tegen te gaan.

Vanaf maandag 1 juni 2020 kunt u via de website van Taxus Taxi een afspraak maken. Het snoeisel wordt binnen 72 uur gratis opgehaald. Chauffeurs rijden alleen in hun wagen. Daarbij is fysiek contact met bewoners bij het ophalen van snoeisel niet nodig.

Wegbrengen snoeisel minder dan een volle kruiwagen

Een kleine hoeveelheid snoeisel kunt u brengen naar de gemeentewerf, John F. Kennedylaan 212 in Panningen van 08.00 uur tot 16.00 uur. Het snoeisel kan hier alleen in zakken worden gebracht. Er liggen ook zakken waar u het snoeisel zelf ter plekke in kunt doen.