Dag van Morgen 30 mei 2019

Geplaatst op vrijdag 17 mei 2019

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, is in en rond het centrum van Panningen de Dag van Morgen. Tijdens dit evenement kunnen inwoners van Peel en Maas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van langer zelfstandig wonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby’s, vrijwilligerswerk, sport en bewegen.

Het Huis van de Gemeente is ook geopend. Maak op een leuke manier kennis met:

Alzheimercafé P&M

Maak kennis met het Alzheimercafé. Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke 3e dinsdagavond van de maand komen zij samen voor informatie en contact met lotgenoten.

De bijeenkomst begint met een korte lezing of interview van betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen. Ook vertelt het Alzheimerteam P&M u graag meer over de gespreksgroep en de Danssalon.

Bibliotheek Maas en Peel

We willen allemaal mee blijven doen. En om bij te blijven, moeten we kennis opdoen. De bibliotheek kan hier op veel manieren aan bijdragen:

  • Lezen van boeken en tijdschriften
  • Workshops volgen op computer, tablet en e-reader
  • Ontmoeten en het voeren van gesprekken
  • Informatie over leeshulpmiddelen
  • Deelname aan leesclub.

Laat u tijdens de Dag van Morgen verrassen door ons aanbod:

  • 13.00 - 14.00 uur: Senia leesclub: voor wie? Wat houdt dit in?
  • 14.00 - 15.00 uur: Peter Winkels (Neerlandicus) geeft leestips
  • 12.30 – 13.30 uur en 16.00 – 17.00 uur:  Meedoen op digitaal gebied: info over workshops rond tablet, computer, DigiD
  • 15.00 – 16.00 uur: Schuif aan voor een Koffie met… Roeland Zeevenhoven (vitaal ouder worden)

Doorlopend:

  • Wat is mogelijk als u de gewone druk niet meer kunt lezen: Wat doet een Taalvrijwilliger?

Het Plattelandshoés

Maak kennis met het Plattelandshoés. Tijdens de Dag van Morgen staat het Plattelandshoés met een stand in het Huis van de Gemeente. Ook geven zij om 13.00 uur én 15.00 uur een presentatie.

Het Plattelandshoés in Panningen is een hospice voor inwoners van de gemeenten Peel en Maas en Leudal die zijn aangewezen op PRO-Zorg. Dat staat voor palliatieve, respijt- en overbruggingszorg.

Welzijnsorganisatie Vorkmeer

Welzijnsorganisatie Vorkmeer vertelt u graag over het Steunpunt Mantelzorg Peel en Maas. U kunt hier onder andere terecht met al uw vragen over mantelzorg, voor een stukje ondersteuning of gewoon voor praktische tips. Ook vertellen zij meer over respectvol ouder worden en de hulpverlening die zij hierin kunnen bieden.

Team Zorg en Ondersteuning - gemeente Peel en Maas

In een huiselijke sfeer laten de consulenten van de gemeente Peel en Maas u kennis maken met het keukentafelgesprek. We denken met u mee over uw individuele dag van morgen.

Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina van Dag van Morgen.