Politiebureau's Peel en Maas en Horst verandert haar dienstverlening

Geplaatst op maandag 2 juli 2018

Vanaf 14 juli 2018 is het politiebureau in Peel en Maas geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Het politiebureau in Horst aan de Maas is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Dit betekent dat er in dit bewakingsgebied van de politie elke dag een politiebureau open is voor het doen van aangifte, meldingen of het stellen van vragen.

Openingstijden Poltie Peel en Maas en Horst aan de Maas

Politie Peel en Maas

 • Maandag 09.00 – 17.00 uur 
 • Dinsdag gesloten
 • Woensdag 09.00 – 17.00 uur
 • Donderdag gesloten
 • Vrijdag 09.00 - 17.00 uur
 • Zaterdag gesloten
 • Zondag gesloten

Politie Horst aan de Maas

 • Maandag 09.00 – 17.00 uur
 • Dinsdag 09.00 – 17.00 uur
 • Woensdag gesloten
 • Donderdag 09.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag gesloten
 • Zaterdag gesloten
 • Zondag gesloten
 • Bij spoed, bel 112
 • U wilt de politie spreken, bel 0900-8844
 • U wilt digitaal aangifte doen, kijk op www.politie.nl voor de mogelijkheden
 • U wilt aangifte doen, bel voor een afspraak 0900-8844
 • U wilt telefonisch aangifte doen, bel voor een afspraak 0900-8844
 • U wilt aangifte doen van ernstige feiten, de politie komt naar u thuis om aangifte op te nemen, bel 0900-8844
 • U zoekt contact met de wijkagent, kijk op www.politie.nl, facebook of twitter of bel 0900-8844 als u geen internet hebt.

‘Het is een bewuste efficiencykeuze om beide politiebureaus niet meer elke dag open te houden voor de inwoners. We merken dat de laatste tijd de aangifteagenda’s niet meer compleet gevuld zijn. Het is dan natuurlijk hartstikke jammer dat agenten op het bureau wachten tot er iemand komt voor een afspraak. Deze agenten kunnen we dan veel beter inzetten op straat’ aldus Jeremy Jonker, teamchef robuust basisteam Horst Peel en Maas.

Bovendien constateren we dat burgers steeds meer telefonisch en digitaal hun vragen aan de politie stellen sinds de opkomst van de social media en de mogelijkheid om van een groot aantal strafbare feiten digitaal en telefonisch aangifte te doen.’ Een bezoek aan het politiebureau is dus niet altijd meer nodig. De politie wil op deze manier een besparing realiseren die ten goede komt van 'meer blauw op straat'. De politie werkt daar, waar en wanneer de burger hem/haar nodig heeft. ‘Want een goed contact tussen politie en inwoners is een belangrijk onderdeel van de veiligheid in de wijken’ besluit Jeremy Jonker.