Wandelen met het Waterschap in de Week van Ons Water

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018

Het klimaat verandert sneller dan we dachten. Om onze mooie Limburgse omgeving klaar te stomen voor het veranderende klimaat, heeft Waterschap Limburg het actieprogramma Water in Balans in het leven geroepen. Waterschap Limburg neemt u graag mee langs enkele gebieden die binnen het actieprogramma extra aandacht krijgen. We raden u wel aan om wat stevige(re) schoenen aan te trekken.

Kwistbeek

De Kwistbeek is de blauwe ader door het beekdal tussen de Stogger in Helden en de Maas in Baarlo. De afgelopen jaren hebben veel inwoners in dit gebied regelmatig wateroverlast gehad na hevige en langdurig buien. Om dit te voorkomen moeten er de komende jaren maatregelen worden genomen. Wandel mee langs de Kwistbeek, “een beekdal met nog meer kansen”.

Programma 9 mei 2018

Verzamelen bij De Breeërpeel in Helden, 7km.

  • 12.45 uur – 13.00 uur Ontvangst bij startpunt van de wandeling
  • 13.00 uur – 14.30 uur Waterwandeling met gids
  • 14.30 uur – 15.30 uur Verwacht einde waterwandeling

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd zodat wij weten hoeveel mensen er bij de wandeling willen aansluiten: waterinbalans@waterschaplimburg.nl. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

Prijsvraag: win een cadeaubon van €100 voor Intratuin

Heeft u goed opgelet tijdens de wandeling? Bij aanvang van elke wandeling ontvangt u een drietal vragen, die u met behulp van de wandeling kan beantwoorden. Hebt u ze alle drie goed, dan maakt u kans op een cadeaubon van € 100,00 voor Intratuin. Uit de mensen die de juiste antwoorden aan ons geven kiest het Waterschap willekeurig een winnaar en stelt de winnaar via e-mail op de hoogte.