Tijdelijke invulling Centrum Jeugd en Gezin

Geplaatst op dinsdag 27 maart 2018

Wonen Limburg, Stichting Dichterbij en de gemeente zijn in overleg met elkaar om het voormalig Centrum Jeugd en Gezin aan de Nijverheidsstraat een mooie tijdelijke invulling te geven. Het idee is tijdelijk woningen voor inwoners met een zorgbehoefte te realiseren.

Dichterbij heeft op dit moment cliënten die wonen in reguliere woningen van Wonen Limburg. Daar hebben ze een eigen slaapkamer, de overige faciliteiten worden gedeeld. Deze bewoners zijn er aan toe om meer op zichzelf wonen met een eigen keuken en douche, maar wel met zorgbegeleiding dicht in de buurt. In het voormalig Centrum Jeugd en Gezin kan dit gerealiseerd worden.

De buren van het voormalig Centrum Jeugd en Gezin zijn bijgepraat over de ideeën. Er moeten nog een aantal stappen gezet worden voor dit idee ook definitief door kan gaan.

Een mooi initiatief waarbij inwoners met een zorgbehoefte met meer zelfstandigheid wonen en midden in onze samenleving blijven staan!