Gebruik van aanplakborden in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 30 november 2017

Op maar liefst 35 locaties in Peel en Maas heeft de gemeente aanplakborden geplaatst. Deze borden zijn bedoeld om na het verbod op de driehoeks- en sandwichborden, iedereen de mogelijkheid te geven om iets bekend te maken.

In de praktijk gaat het vooral om uitingen en bekendmakingen van evenementen en activiteiten binnen Peel en Maas, maar dit is niet altijd  zo. Ook commerciële reclame en/of bekendmakingen over activiteiten buiten Peel en Maas zijn toegestaan op de aanplakborden. De gemeente wil graag minder regels en dus zijn er voor het gebruik van de borden geen strikte spelregels ontworpen.

Ongeschreven regels

Om de borden te kunnen blijven gebruiken waar ze voor bedoeld zijn, willen we nog eens wijzen op de volgende ongeschreven regels.

Regels die wij vanzelfsprekend vinden, maar in de praktijk toch vaak lastig blijken:

  • Beperk het formaat en het aantal posters dat u aanplakt. Het bord is er ook voor anderen.
  • Verwijder geen posters van anderen. De gemeente zorgt voor het onderhoud.
  • is er geen ruimte, plak dan alleen over posters waarvan de ‘activiteitendatum’ is verstreken.

Wij vertrouwen er op dat met gezond verstand en respect voor elkaar onze aanplakborden bruikbaar zijn en blijven voor iedereen. Helpt u mee? U kunt ook evenementen en activiteiten binnen Peel en Maas bekend maken via de evenementenkalender.