Koninklijke Onderscheiding Gertie Lenders uit Kessel

Geplaatst op zondag 19 november 2017

Op zondag 19 november 2017 om ca. 15:00 uur heeft burgemeester Wilma Delissen – van Tongerlo, op locatie bij clubgebouw de Hobbits, Schijfweg-Zuid 6 te Kessel, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Het betreft een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan:

mevrouw G.J.H.M. Lenders (Gertie) (48) uit Kessel

Maatschappelijke verdiensten:

  • 1992 – heden Vrijwilliger bij en secretaris van de jeugdvereniging ‘De Hobbits’. Betrokkene begeleidde de groep met de basisschoolleerlingen van groep 3 en 4. Daarnaast is zij hoofd onderhoud en schoonmaak van het verenigingsgebouw ‘Os Knip’. Zij verzorgt de inkoop, maakt het schoonmaakrooster en geeft leiding aan de schoonmakers. Tevens is zij verantwoordelijk voor het beheer van de EHBO-spullen, het wasgoed en de gordijnen. Tijdens de jaarlijkse kampweek is zij hoofd van de keukenstaf en verantwoordelijk voor de hygiëne en het sanitair. Ten slotte verzorgt zij het onderhoud aan de kleding van de riddergroep ‘Graaf Walram’ alsmede voor de inkoop van eten en dranken. Sinds 2007 is zij tevens coördinator voor NL Doet.
  • 1992 – heden vrijwilliger bij en bestuurslid van de Stichting Kindervakantiewerk Kessel. Deze organisatie verzorgt de jaarlijkse kindervakantieweek en de intocht van Sinterklaas in de gemeente Peel en Maas alsmede Koningsdag en de Carnavalsdisco. Betrokkene maakt het draaiboek voor de sinterklaasintocht, verzorgt de vrijwilligers en is  verantwoordelijk voor de inkoop. Daarnaast beheert zij de kleding van de zwarte pieten. Tijdens Koningsdag organiseert zij activiteiten, verzorgt de inkoop van etenswaren en regelt de schoonmaak. Bij de Carnavalsdisco verzorgt zij de  voorbereiding en de opbouw alsmede de inkoop, het toezicht en de schoonmaak achteraf.