Koninklijke Onderscheiding J.T.M. Beurskens uit Baarlo

Geplaatst op zaterdag 7 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober 2017 om ca. 19:00 uur heeft burgemeester Wilma Delissen – van Tongerlo, op locatie bij Restaurant - Zaal Unitas, Wilhelminastraat 11-a in Baarlo, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Het betreft een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan:

de heer J.T.M. Beurskens (Jack) (75) uit Baarlo

Maatschappelijke verdiensten:

  • 1970 – heden vrijwilliger bij, secretaris en buksmeester van de Schutterij St. Antonius & St. Petrus te Baarlo. Betrokkene was Commandant/ reserve Commandant en maakte / maakt deel uit van diverse commissies zoals de Zestalcommissie, de Schietcommissie, de Uniformencommissie. Daarnaast is hij sinds 1980 de trekker van de werkgroep Terrein en Techniek. Tevens verzorgde hij het weeknieuws, de jaarlijkse activiteitenkalender en de recepties voor jubilarissen. Hij verzorgt de aanvragen van vergunningen, de verloven voor Wapens en Munitie en de OLS-federatiebewijzen voor de leden. Als buksmeester onderhoudt hij de schuttersbuks, zorgt hij voor het transport ervan bij schietwedstrijden of  -oefeningen en hij vervaardigt de kogels.
  • 2004 – heden vrijwilliger bij de Drum- en Brassband Voorwaarts te Baarlo. Betrokkene haalt maandelijks oud papier op ten bate van de vereniging.
  • 2004 – heden vrijwilliger bij het Limburgs Schutterij Museum te Tegelen. Betrokkene maakt deel uit van het team toezichthouders. Na de brand in 2008 heeft hij zich ingezet voor het herstel, beschrijven en fotografisch vastleggen van de collectie en de attributen. Tevens hield hij zich bezig met de digitale documentatie. Tevens verwierf hij nieuwe collectiestukken en bedenkt hij vernuftige oplossingen voor het presteren van exponaten, zoals het inzetten van een lasertechniek op een zware buks waardoor museumbezoekers een toepasselijk spelelement wordt geboden. Na de heropening van het museum bemant hij de museumbalie, stelt de roosters op voor de museumvrijwilligers en verricht hij alle voorkomende technische klussen.