Lokbus met drugsafval in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 9 mei 2024

Schuilt er in u een ware rechercheur? Herkent u de signalen van drugscriminaliteit? Ergens in onze gemeente staat een Kijk niet Weg-lokbus, vol met drugsafval. Degene die deze bus vindt, maakt kans op een mooie beloning.

Start met speuren en meld wat u ziet, voor een veilig dorp en buitengebied!

Nieuw initiatief

De 8 Noord-Limburgse gemeenten, waaronder Peel en Maas, hebben samen de campagne Kijk Niet Weg ontwikkeld. Een nieuw onderdeel van deze campagne is de lokbus. Van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 mei 2024 staat deze bus ergens in de gemeente Peel en Maas. In de bus zijn spullen te vinden die worden gebruikt door drugscriminelen.

Veilig buitengebied

De bus staat in het buitengebied en is voorzien van een QR-code. Vind u de bus, scan dan deze QR-code en laat uw gegevens achter via het online formulier. Onder de vinders van de lokbus worden 3 cadeaubonnen van 25 euro verloot. De winnaars worden persoonlijk geïnformeerd.

Aanleiding voor dit initiatief

Drugscriminelen maken gebruik van grote bestelbussen en kleine vrachtwagens om drugsafval te vervoeren. Uit onderzoek van de politie blijkt dat met name grote witte bestelbussen worden gebruikt. Door het inzetten van de lokbus in de 8 Noord-Limburgse gemeentes willen we je leren wat signalen kunnen zijn van drugscriminaliteit. Daarnaast roepen we iedereen op om verdachte signalen te melden bij de politie 112, spoed, of 0900 8844, geen spoed, of bij Meld Misdaad Anoniem via 0900 7000 of de website Meld Misdaad Anoniem.