Meld uw beveiligingscamera aan bij de politie

Geplaatst op vrijdag 1 september 2017

Vanaf 25 augustus 2017 is Politie Peel en Maas gestart met het project Camera In Beeld. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen, vernielingen en andere misdrijven.

Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen. Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in de buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt  een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijk dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert alleen waar die hangen.

Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd de buurt veiliger te maken.

U kunt uw camera(‘s) aanmelden via www.politie.nl/cib, de QR-code of via uw wijkagent.