Eerste steen gelegd nieuwbouw Raadhuisstraat in Panningen

De nieuwbouw aan de Raadhuisstraat is op vrijdag 1 december 2023 feestelijk van start gegaan met een eerste steen legging. Wethouder Wanten en corporatiebestuurder Peeters metselden samen, onder toeziend oog van bouwpartner BAM Wonen Zuid, het begin van een wand. Met deze symbolische handeling is een officieel startsein gegeven voor de nieuwbouw van een woongebouw met 22 sociale huurappartementen. Naar verwachting zijn de appartementen eind 2024 klaar voor de nieuwe bewoners.

Levensloopbestendig wonen dichtbij het centrum

Op dit deel van het voormalige VMBO-terrein realiseert corporatie Wonen Limburg een woongebouw met 22 levensloopgeschikte sociale huurappartementen voor een brede doelgroep. Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: ‘Deze nieuwbouw compenseert het verschil dat ontstond na de sloop van de oude woningen en de nieuwbouw op de Piushof. We bouwen er bewust minder woningen om zo meer ruimte te creëren voor groen in de nieuwe wijk en het hart van het Piuspark te vergroten. Uiteraard wilden we het verschil aan woningen wel compenseren en dat gebeurt hier, zelfs met een kleine plus van 4 woningen. Door hier levensloopbestendige appartementen te bouwen, bieden we inwoners een kans om langer in hun wijk te blijven wonen. We geloven dat dit bijdraagt aan de woonervaring en het woongenot.”

Betaalbaar en goed wonen in Peel en Maas

“In deze nieuwbouw komen broodnodige nieuwe sociale huur woningen”, zegt wethouder Rob Wanten. “In een nieuwe wijk met huur en koopwoningen voor diverse doelgroepen. Bij deze ontwikkeling hebben we wensen en dromen uit de buurt meegenomen. Een wijk waar mensen zorgen voor elkaar met veel groen en aandacht voor duurzaamheid.
Iedereen verdient het om betaalbaar en fijn te kunnen wonen in Peel en Maas, ongeacht of het huishoudboekje een huur- of koopwoning toestaat. We bouwen niet alleen huizen, maar we investeren in de toekomst van onze gemeenschap. Zo zorgen we er samen voor dat het goed wonen is in Peel en Maas”.

Duurzaam gebouwd

Deze nieuwbouw bestaat uit twee door loopbruggen met elkaar verbonden gebouwen van elk 11 appartementen met twee slaapkamers. Door het gekozen ontwerp blijft de markante boom (een zilveren esdoorn) op het binnenterrein vanuit de Raadhuisstraat zichtbaar.

De woningen worden verwarmd met een warmtepomp en vloerverwarming. Van het overgrote deel van de zonne-opbrengst van de 66 panelen die op de daken liggen, profiteren de bewoners. Daarnaast wordt het hemelwater gescheiden opgevangen, gefilterd en in openbaar gebied afgevoerd. Plannen voor het inrichten van de openbare ruimte wordt door de gemeente samen met bewoners en omwonenden gemaakt.

Als alles volgens planning blijft verlopen worden de woningen eind 2024 opgeleverd.

Verhuur woningen via Thuis in Limburg

De woningen biedt de corporatie tegen die tijd te huur aan via het verhuurplatform thuisinlimburg.nl. Bij Wonen Limburg aan de Raadhuisstraat 130 in Panningen kan men terecht met vragen over of hulp bij het inschrijven of verlengen van de inschrijving.