Baarlo - Muziekweekend Progpower Europe

Van 5 tot en met 7 oktober 2018 geeft Baarlo een podium aan bekende maar vooral ook opkomende bands. Vanuit de hele wereld komen er metalheads naar Limburg om te genieten van deze 3 dagen muziek en gezelligheid. Een belangrijk kenmerk van ProgPower is immers het plezier en de ontspannen sfeer. Niet alleen in en rondom JC Sjiwa maar ook in kasteel De Berckt (waar de meeste buitenlandse bezoekers verblijven).

Programma

Ook deze 20ste keer wordt er een erg sterk programma neergezet, 14 bands uit 10 verschillende landen.

  • Donderdag 4 oktober 2018 er een opmaat tot het festival: een door de bezoekers zelf georganiseerde pre-party in kasteel De Berckt met de band Spires. Dit concert is voor iedereen toegankelijk, entree is €10,-.
     
  • Vrijdag oktober 2018 begint het daadwerkelijke ProgPower. De band Need uit Griekenland opent het festival waarna Sons of Apolla afsluit. Deze all-star band bestaat uit niemand minder dan Mike Portnoy (ex- Dream Theater), Derek Sherinian (ex- Dream Theater), Jeff Scott Soto (ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen, Trans-Siberian Orchestra), Billy Sheehan (Mr Big, ex-David Lee Roth) en Ron "Bumblefoot" Thal (ex- Guns N Roses).
     
  • Zaterdag 6 oktober 2018 spelen: Golden Caves , The Thirteenth Sun , Adimiron, Ramage Inc, Major Parkison en het bekende Zweedse Evergrey. Een band die ook op de eerste ProgPower Europe stond en sindsdien alleen maar gegroeid is.
     
  • Zondag 7 oktober 2018 spelen Temples On Mars, DVNE, Voices, Circles, Subsignal en Caligula’s Horse. De band uit Australië die eerder dit jaar nog op tour ging met Anathema.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.progpowereurope.com.

Datum

Vrijdag 5 oktober 2018 13:00 uur - zondag 7 oktober 2018 23:59 uur

Locatie

Sjiwa, Hoogstraat 1a, Baarlo