Natuurvriendelijk maaibeheer voor ander beeld openbaar groen

Geplaatst op dinsdag 2 juli 2024

Wellicht vindt u het een beetje rommelig, maar het natuurvriendelijk maaibeheer is een bewuste aanpak. Met als resultaat in het voorjaar en zomer meer kleur en een boost voor de biodiversiteit in Peel en Maas.

Maai zelf geen wegbermen voor uw huis of weiland

Het laten staan van groen in de wegberm voor uw huis of weiland stimuleert de biodiversiteit in Peel en Maas. Dat ziet u ook bij deze prachtige berm die volop in bloei staat. Wat u wel mag doen is een stuk berm inzaaien met een bloemenmengsel. Daarmee helpt u echt.

Maaien en zaaien met oog voor de natuur

Natuurvriendelijk maaibeheer betekent dat we op een aantal plekken minder vaak maaien, niet alles tegelijkertijd maaien en soms delen laten staan. Hiermee blijven schuil- en broedplekken van dieren beter behouden en krijgen verschillende plantensoorten de ruimte om te groeien en zich uit te zaaien.

Ook het zaaien van kruidenrijk bloemmengsel zorgt ervoor dat er meer verschillende plantensoorten groeien.