Mentale gezondheid jongeren: jouw thuisgevoel

Geplaatst op donderdag 16 mei 2024

De gemeente Peel en Maas vindt de mentale gezondheid van jongeren in Peel en Maas belangrijk. Om te weten wat jongeren nodig hebben om mentaal fit te zijn is in 2023 een vragenlijst afgenomen onder leerlingen van het Bouwens en het Buurtcollege Maas en Peel. De vragenlijst is ingevuld door 695 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar.

Animaties

Samen met enkele leerlingen van het Bouwens en Buurtcollege is nagedacht hoe we de resultaten van dit onderzoek het beste kunnen delen met de jongeren zelf. Samen met deze leerlingen is gekozen voor animaties. Ook zijn de leerlingen en hun begeleiders betrokken bij de ontwikkeling van de animaties. Er worden 3 animaties gemaakt, waarin de resultaten van de vragenlijst zijn verwerkt. De 3e animatie ‘jouw thuisgevoel’ wordt vandaag via de sociale media van de scholen gedeeld met de leerlingen.

De resultaten van het onderzoek en de 3 animaties zijn te zien op de pagina Mentale gezondheid jongeren.

Animatie Jouw thuisgevoel door gemeente Peel en Maas

Je familie en vrienden zijn een belangrijk onderdeel van je leven. Het is fijn om te horen dat veel jongeren in Peel en Maas zich thuis gelukkig en begrepen voelen. Je kunt bij je ouders of bij vrienden terecht als je ergens mee zit.

Je vindt het ook belangrijk om tijd voor jezelf te hebben. Om lekker te sproten of om naar feestjes te gaan. De mogelijkheden daarvoor zijn in je dorp best goed geregeld.

Mis je iets in je dorp? Daar kun je zelf iets aan doen! Verzamel je vrienden, deel je idee met de jongerenwerker, en werk samen aan een plan. Jouw inzet kan het dorp nog leuker maken!

Onderzoek mentale gezondheid jongeren door gemeente Peel en Maas.