Peel en Maas InZicht: Op pad met de boa’s

Geplaatst op donderdag 28 maart 2024

In 2022 zijn 2 boa’s gestart bij de gemeente. Inmiddels is het team uitgebreid naar 4 boa’s, en ook een stagiair erbij. De boa’s houden toezicht op straat en bij evenementen en zij richten zich op allerlei vormen van overlast, zoals afval, parkeren, vuurwerk en hondenoverlast.

In 2022 zijn 2 boa’s gestart bij de gemeente. Inmiddels is het team uitgebreid naar 4 boa’s, en er is ook een stagiaire bij. De boa’s houden toezicht op straat en bij evenementen en zij richten zich op allerlei vormen van overlast, zoals afval, parkeren, vuurwerk en hondenoverlast.

De boa’s zijn herkenbaar aan hun uniform en voertuig. Dit voertuig is overigens hybride. De boa’s werken samen met de politie. Samen zorgen ze voor een veilig en leefbaar Peel en Maas.

Wil je een melding doen bij de boa’s, bijvoorbeeld over parkeeroverlast in jouw straat of afval dat is gedumpt? Gebruik dan de Mijn Gemeente-app. Deze kun je downloaden in de appstore of playstore. Of geef de melding door via www.peelenmaas.nl/melden. Bellen naar de gemeente kan ook. En je kunt de boa’s natuurlijk ook aanspreken als je ze op straat tegenkomt.

Vaak proberen de boa’s zaken op te lossen met een goed gesprek. In bepaalde gevallen is het nodig een bekeuring uit te schrijven.

Kijk voor meer informatie over een melding maken op de pagina Melding openbare ruimte.