Peel en Maas InZicht: Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op donderdag 14 maart 2024

Hebt u geldzorgen en komt u er zelf niet uit? Gemeente Peel en Maas kan u helpen als u het financieel wat moeilijker heeft. In de video vertellen we u hier meer over.

Loopt het financieel niet helemaal lekker de laatste tijd? Of ben je het overzicht kwijt over je geldzaken? Misschien wel door veranderingen in je persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen van je baan, je gaat voor iemand zorgen, je kunt niet volledig werken of je komt er ineens alleen voor te staan. Dit komt vaker voor dan je denkt. Wacht niet te lang en voorkom grotere geldzorgen.

Je kunt altijd bij ons terecht voor hulp bij geldzorgen. Dit is gratis en vrijblijvend. Loop gerust bij ons binnen of maak een afspraak per telefoon of per mail via geldzorgen@peelenmaas.nl . Onze consulent maakt vervolgens een afspraak met jou. Als je het fijn vindt, kun je een familielid of vriend meenemen naar deze afspraak.

Samen kijken jullie naar alle belangrijke gegevens zoals je inkomsten en uitgaven en brieven van eventuele schuldeisers. Zo ziet onze consulent wat er aan de hand is en welke hulp je nodig hebt. Ook kijken we of je recht hebt op bepaalde vergoedingen. Je krijgt zo een advies dat bij jou past, zodat geldzorgen geen deel meer uitmaken van je dag. Dit doen we op jouw tempo en jij blijft aan zet.

Heb je een achterstand bij het betalen van je vaste lasten of heb je inmiddels grotere geldzorgen door schulden? Dan kun je schuldhulpverlening krijgen. Het kan zijn dat je hierover een brief van ons hebt ontvangen. Neem gerust telefonisch contact op of stuur een mailtje naar geldzorgen@peelenmaas.nl. Onze consulent komt graag met jou in gesprek. We zoeken samen naar een oplossing.

Maak je je zorgen om iemand anders? Neem dan ook contact met ons op via geldzorgen@peelenmaas.nl of bel 077 306 6666. Meer informatie over hulp bij geldzorgen vind je via onze website www.peelenmaas.nl en zoek dan op geldzorgen. Wij ondersteunen jou graag bij al je vragen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Hulp bij geldzorgen.