Toon van Otterdijk

Senior adviseur communicatie

Loopbaan

In december 2020 kwam de vacature voorbij van senior adviseur communicatie. Ik heb de vacaturetekst 1 keer gelezen en dacht meteen ‘dit is hem’. Toen ik me verder ging verdiepen in de gemeente, werd ik alleen maar enthousiaster. Dit is een gemeente die het anders doet en al bezig is met dingen waar anderen nog niet aan toe komen. Hier wil ik werken.

Na de sollicitatieprocedure liep ik op 1 maart 2021 het Huis van de Gemeente binnen voor mijn eerste werkdag.

Werken voor de gemeente Peel en Maas

Nu ik in Peel en Maas werk, merk ik ook echt dat we dingen anders doen. De automatische piloot gaat hier vaak uit. We denken heel bewust na over onze rol en wat we wel en niet doen. En we doen de dingen niet alleen voor de inwoners, maar ook met de inwoners. Zo ontstaan er veel initiatieven vanuit de gemeenschap. Of zoals we dat in Peel en Maas noemen, hier zijn de inwoners goed in ‘zelfsturing’.

Ik werk in een fijne organisatie. Je weet wat je aan elkaar hebt, collega’s zijn altijd bereid om je te helpen en we stuwen elkaar naar een hoger niveau. Ik vind het gaaf om daar ook een rol in te spelen.

In onze organisatie krijg je echt de ruimte om je te ontwikkelen en ‘je ding te doen’. De directie en het management (onder)steunen je in plaats van te sturen. Zo kan ik hier elke dag mijn ei kwijt.

Toon van Otterdijk

Meer verhalen over werken bij Peel en Maas