Joris Cruijsberg

Huismeester.

Loopbaan

Sinds 2016 werk ik bij gemeente Peel en Maas. Ik ben begonnen als medewerker wijkbeheer, heb me doorontwikkeld tot hovenier en sinds september 2022 ben ik huismeester. Juist het feit dat je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen en dat je kunt kijken naar wat bij je past, zorgt ervoor dat ik het nog altijd uitstekend naar mijn zin heb bij gemeente Peel en Maas.

Werken voor de gemeente Peel en Maas

Het leuke van mijn werk is dat het erg divers is; iedere dag is anders. Dat was toen ik nog in de wijk bezig was, maar ook nu. Voorheen snoeide ik bomen en struiken en zorgde ik ervoor dat het buitengebied er groen en onderhouden uitzag. Of repareerde ik straatwerk en draaide ik diensten bij de gladheidsbestrijding.

Als huismeester is het even afwisselend. De ene keer ben ik licht en geluid aan het installeren voor raadsvergaderingen of  trouwerijen, de andere keer help ik mijn collega’s van evenementen in de voorbereidingen. Of sta ik achter de grote printers die we hebben om drukwerk te verzorgen. Folders, banners, brieven, veel ervan doen we zelf. En natuurlijk veel kleine klusjes.

Het leuke aan je werk zijn vaak toch ook de collega’s. En door mijn switch ken ik veel collega’s, van de buitendienst en van binnen. Dat maakt het bij een feestje nog leuker.